הצרכן אכן מצוי בבעיה, משום שלא ברור איך הוא חויב, הוא אינו יודע מה יש בידי החברה, אולי הוא לחץ על איזה שהוא כפתור send כשקיבל איזה שהוא מסרון, וספק השירותים טוען שזה היה אישור והסכמה לקבלת השירות.
לכן, הדרך הנכונה היא לפנות לחברת הסלולר ולדרוש את הפסקת הגבייה, וכן לשלוח העתק למועצה לצרכנות ולמשרד התקשורת כדי שאלה יחייבו את חברת הסלולר לפעול על פי הרישיון.
במרס 2009 אישר בית משפט המחוזי בתל אביב תובענה כייצוגית נגד פרטנר, סלקום וחברה שהקימה אתר היכרויות בשם פופיק והמנהלים שלו.
בתובענה טענו התובעים לקיומם של עשרות אלפי לקוחות של חברות הסלולר שצורפו לאתר פופיק מבלי שהביעו כל הסכמה להצטרפות, וחמור מכך, לאחר הרישום נשלחו להם מסרוני sms שבגינם חויבו בסכום של 5 ₪ למסרון.
ביהמ"ש אישר, כאמור, את התובענה כייצוגית. זה מלמד אותנו שישנם כלים שיכולים להגן על הצרכנים, וצריך לקוות שחיובים כאלה יופסקו.
בתחילת חודש אוגוסט 2009 הוגשו שתי תובענות ייצוגיות נוספות נגד חברות סלולר וספקי שירותים בהן טוענים התובעים כי הם חויבו בגין שירות שלא הוזמן.
בתחילת חודש ספטמבר 2009 פנתה המועצה לצרכנות למשרד התקשורת בדרישה להסדיר את הנושא על מנת למגר את התופעה ואת הפגיעה בציבור הצרכנים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה